Ürgebőr

Az a gyanús, aki nem gyanús

Kálmán Olga, ATV és a média: az első 72 óra

2016. december 20. 19:26 - Ürgebőr

egyenes-besze_d-800x540.jpgAdvent utolsó hétvégéjén, december 17-én, szombat este robbant a hír, hogy Kálmán Olga felmondott az ATV-nél. Bár ma az eset két nappal korábban történt, a hírt nem az érintettek, hanem az index hozta nyilvánosságra. Azóta 72 óra alatt a témáról legalább 70 cikk és számos blogbejegyzés született, összegyűjtöttük a legfontosabbakat, időrendben.

2016. december 17. “Kálmán Olga a HírTv-nél folytatja” - írta a este hat óra után megjelent cikkében az index, és egyben már közölte is Németh Szilárd, az ATV hírigazgatójának a megerősítését a hírről. Az index szerint “Kálmán Olga a cég karácsonyi bulija után mondott fel, és mivel kész helyzet elé állította munkaadóit, egyértelmű, hogy a HírTV-vel már sokkal régebb óta tárgyalt.” Ezt később más források is, többek között a TV2 Tényeknek nyilatkozó Németh Szilárd is megerősítette. Azóta sem tudni azonban, honnan származik az index másik saját információja, miszerint

a távozás oka nem anyagi jellegű volt.

Az index hírt ezt követően két órán belül gyakorlatilag a teljes magyar online sajtó átvette, de új érdemi információt csak a Blikk tett hozzá, miszerint “a váltásban az is szerepet játszhatott, hogy a Hír TV még ennek az összegnek is hajlandó a dupláját adni a műsorvezetőnek.”

A 20:21-kor megjelent Blikk-cikk címe már nem feltételes módban fogalmaz:

Simicska dupla fizetéssel csábította el Kálmán Olgát az ATV-től

Ezt az állítást - ami éppen ellentétes az index szintén név nélküli forrásra hivatkozó kijelentésével, miszerint a váltás oka nem anyagi jellegű volt - az elmúlt 72 órában senki nem nem cáfolta, az index sem.

Szombat este megjelent az ATV hivatalos közleménye is, ami megerősítette Kálmán Olga távozását.

2016. december 18. A vasárnap délelőtti hírekben a 4 milliós havi gázsi híre dominált, elsősorban a kormánypárti sajtóban. “Simicska duplázott” - írta a Ripost, amely szerint “Min­den vagy semmi ala­pon dup­lá­zott a düh­ki­tö­ré­se­i­ről (is) jól is­mert mil­li­ár­dos. Pénz nem szá­mí­tott, rá­tette a zse­tont Kál­mán Ol­gára.”

Vasárnap megjelent az első blog poszt is a témában. A Kettős Mérce Kálmán Olga védelmére kelt, és már tényként jelentette ki, hogy “nem pénzkérdés volt a döntés mögött”. A KM szerint Kálmán Olga több mint műsorvezető, egyenesen intézmény is:

nem csupán az ATV arca, hanem a baloldali, liberális politikai térfél nyilvánosságának a szimbóluma

Az index comment.com médiablogja szerint pedig a Kálmán Olga fizetését firtató cikkekkel

A Habonymédia máris nekiment Kálmán Olgának

Vasárnap este az Origo cikke hozott érdemi új információt, miszerint

Nem Kálmán Olga hozza a nézettséget az ATV-nek.

Az Origo a csatorna nézettségi adatait elemezve arra a következtetésre jutott, hogy “messze nincs már a csúcson Kálmán Olga … A reggeli Start gyakran 9-10%-ot is elért – vagyis sokkal többet. Az ATV számára másik lényeges adat a teljes lakosságban (4+) a hét legnézettebb 50 adása (Top 50). Erre a listára régóta nem tud felkerülni Kálmán Olga műsora”. Ez utóbbi információt az ATV kedden megjelent közleménye is alátámasztja, miszerint a csatorna műsoraiból Havas Henrik beszélgető műsora és a Sas-kabaré került a magyar tévés heti top50 listára.

2016. december 19. Hétfő reggel Simicska Lajos is beszállt a ringbe, no nem személyesen, hanem a Magyar Nemzetben üzent.

Kálmán Olga új munkaadója célpontjának a Hit Gyülekezetét választotta,

mondván “a kormánymédia segíti a Hit Gyülekezetét”. A Simicska-lap érezhetően sértődött az egyház tulajdonában álló ATV-re, ahol Kálmán Olga műsorában “gyakori vendégei voltak kormánypárti politikusok. Olyanok is gyakran szerepeltek nála, akik jobboldali lapoknak nem nagyon adnak interjúkat.” Ez utóbbi alatt a Magyar Nemzet nyilván saját magát érti, a kormányoldal bojkottja miatt. Ugyanakkor azt nehéz megérteni, hogy Simicska miért bízik abban, hogy a kormánypárti politikusok Kálmán Olga miatt elkezdenek majd járni a HírTV-be. A Magyar Nemzet nem cáfolja a műsorvezető fizetésére és ATV-s műsorának nézettségére vonatkozó információkat, de azokat

a kormánypárti média zavarkeltésének minősíti.

Miután a Magyar Nemzet a Hit Gyülekezetét belerángatta a Kálmán Olga-ügybe, hétfőn délután megszólalt az egyház vezetője is. Németh Sándor a Facebook-oldalán kommentálta a műsorvezető távozását, ami szerinte

önmagában nem rendkívüli történet

de szerinte “az ATV tulajdonosi körét” megdöbbentette az egyoldalú bejelentés stílusa és az, hogy Kálmán Olga “a Hír TV-hez való szerződésével - akarva-akaratlanul - Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát”.

Németh visszautasította, hogy az ügybe belerángassák az egyházát: “Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy

kemény fába vágta a fejszéjét.

Ez utóbbi mondat szintén bejárta a magyar sajtót, a Klubrádió szerint “Németh Sándor üzent Simicskának, a 444 pedig már egyenesen “Elszabadult a pokol” címmel kommentálta a bejegyzést, amelyben nem idézte a vitát kiváltó Magyar Nemzet cikket. Csakúgy, mint az index médiablogja, a comment.com, amely a szerepeket felcserélve azt írja, hogy "Németh Sándor kiásta a csatabárdot" 

2016. december 20.

Új szereplőként szállt be a vitába a DK ifjúsági tagozata. Az Ifjú Demokraták a Facebookon közölték, hogy

a legnagyobb gond a dologban, a szekta TV náculása.

Az ifjú demokraták amúgy abból jutottak erre a tömör következtetésre, hogy Vona Gábor az ATV reggeli műsorában együttműködést ajánlott az LMP-nek.

A korábbi megszólalók közül a Kettős Mérce erősített rá előző cikkére, és Simicska Lajos elhíresült kifejezését használva azt írták, hogy ha “Németh Sándorék tényleg végrehajtják azt a bukfencet, amellyel az ATV-t … egy Fidesz-közeli médiummá tolják át, akkor

felzárkóznak a geci lista egyik elég magas helyére.

- írja a Kettős Mérce.

28 komment
Címkék: kálmán olga atv

A bejegyzés trackback címe:

https://urgebor.blog.hu/api/trackback/id/tr1112063929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.12.21. 19:47:39

Átévé, hírtévé, ganc egál.....

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.21. 20:30:24

Érdekes nézni, ahogy az ATV a közismert ballib indexes szarkavarók, és a Simicska blokk nyírják egymást.

Cirka a 2018-as összefosás résztvevőinek arcait és média hátterét láthatjuk.

Budapest a kutyaszar városa 2016.12.21. 20:41:30

Iszonyat, mi van a magyar néplélekben...

szepipiktor 2016.12.21. 21:17:34

Csibém, rendesen beleálltál a hazug szardobálásba.
Nekiállsz időrendben sorolni "tényeket"???
De a második a blikk ÁLLÍTÁSA?
A harmadik az összes pártmédia körbecikkezése a 4 millióról?
Innentől a többi kamu.
És miért kellene cáfolni a eredeti indexes feltételezést?
MIÉRT?
Kinek, mi köze hozzá?
A blikk zsigerből hazudik, és ez jól jött a pártmédiának.
.
Most ideböffentettél egy "semlegesnek" tűnő összeállítást, ami valójában a féreg bulvár kamuköpködésének következő "szereplője".
Ezért bloggerkedni? Erre ott sok köcsög szőke bulvármunkatárs.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.21. 21:47:11

@szepipiktor:

A Sixx és Sajó féle indexes szarháziak akkor se mondanak igazat ha kérdeznek.
Hírhamisítás, és máshogy gondolkodók fikázása, ez az összes tudományuk.

Mordechaj 2016.12.21. 21:49:54

@szepipiktor: Sztem meg korrekt és hasznos volt ez az összeállítás, nekem tudott újat mondani az Olga körüli kavircról. Nyilván én nem vagyok olyan tájékozott, magasan képzett és intelligens mint szepipiktor, de attól én még jól érzem magam a saját bőrömben. :-)

$pi$ 2016.12.21. 21:56:13

"- írja a Kettős Mérce."

Jesszusom, nem k.rvára mindegy, hogy mit ír a kettős mérce?! Istenem, el kellene hagynom már ezt a bolygót, rohadtul nem nekem való... egy olyan világ, ahol ilyen Kálmán Olgák a sztárok b+. Az a nő olyan buta, hogy fizikai fájdalmat érzek, ha néha meghallom a hangját a youtube-on.

anyadmajma 2016.12.21. 22:15:58

@Legeslegalja: mi van, the hazaáruló bolsevik geci, most ezen a nicken vagy ügyeletben?
lol:)

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.21. 22:39:19

@$pi$: hagyd csak el "elvtárs", de vidd magaddal a többi elvtársadat is.

Jakab.gipsz 2016.12.21. 23:04:16

Ez a vég!

Már Olga is? Van az a pénz, amiért megteszi, ha a média kufár.

Ez van, ha tárgyiasítjuk az értékeinket.

ogli dzsí 2016.12.21. 23:21:02

eddig se erdekelt az olga ezutan se fog

Larry Silverstein 2016.12.21. 23:43:22

most nem lesz habverés a szabad sajtóér h megvették a kedvenc ballibüket csak azé vót h az emeszpé eladta a népszabit?

$pi$ 2016.12.21. 23:51:41

@fidesz maszop dk egykutya: "hagyd csak el "elvtárs","

Nagy örömömre szolgál, hogy végigkövethettem, ahogyan teljesen megőrültél. Elkezdted ezt az elvtársazást és már képtelen vagy abbahagyni. rákérdezhetek: ma reggel óta az egyik kezedet nem tudod mozgatni és az arcod egyik fele lefittyedt? :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.22. 00:19:52

@$pi$: már mikor elkezdtem "elvtárs" baj hogy megemlítem ezzel kik vagytok? Miért hagynám abba? Majd ha kevésbé lesztek komcsik ;)
Egyébként ez a mai mantra? Másik nickeden is hasonlót hoztál össze ma "elvtárs"

venszivar 2016.12.22. 06:15:17

Néha nézem az olgát, de NEMhogy dupláznám, HANEM inkább FELEZNÉM a fizuját!!! KIDOBOTT pénz!

SEMMI "EXTRÁT" NEM CSINÁL ÉRTE......!!!

élveteg 2016.12.22. 07:14:28

"a legnagyobb gond a dologban, a szekta TV náculása."

+Az ifjú demokraták amúgy abból jutottak erre a tömör következtetésre, hogy Vona Gábor az ATV reggeli műsorában együttműködést ajánlott az LMP-nek"

Most mindjárt nácul ? Most egyből szekta Tv -lett?
Érdekes mikor Haraszti Miklós a technikai koaliciót ajálngatott a jobbikka ( az ATV-ben ) l valahogy nem hallottam az ifjú demokratákat a Haraszti meg az ATV náculásáról trombitálni

" Idén májusban a szintén SZDSZ-alapító Haraszti Miklós, az EBESZ volt biztosa beszélt arról az ATV-ben, hogy a baloldalnak egy technikai koalíció keretében össze kellene fognia a Jobbikkal, különben az Orbán-féle centrális erőteret nem lehet megszüntetni, azaz nem lehet leváltani a Fidesz-kormányt."

index.hu/belfold/2016/10/07/koszeg_ferenc_orban_elleneben_meg_vona_gaborra_is_lehet_szavazni/

1ghost 2016.12.22. 08:11:15

Kálmán Olga, a magyar sajtószabadság képviselője. És most, amikor a korrupt, tolvaj fideszes ganék a magyar sajtószabadság kinyírásán dolgoznak, a totálisan hazug narancsdiktatúra megvalósítására törnek, ezért a Kálmán Olgák - Isten áldja meg őt - mindennél többet érnek.

Ki az a barom, aki a fideszes bűnszövetkezet dolgairól, a fideszes bűnözők médiájából (köztévé, hazug idők, fidesz hírlap, Vajna tévé stb.) akár tájékozódna?

A magyaroknak immár közös ellensége van. Úgy hívják, hogy fidesz, fidesz slepp, és a gerinctelen tolvaj, pökhendi kollaboránsaik.

szamaritánus 2016.12.22. 08:40:09

@Legeslegalja: sajo helyeben en meghuznam magam, nehogy a sok hazugsagot zokon vegye a fideszes kepviselo apukam... :D

Jakab.gipsz 2016.12.22. 09:54:54

Ostobaság és gyűlölködés +aljasság, a neved és szellemiséged = @1ghost:

high up! 2016.12.22. 09:55:49

a Szegény fidióta birkáIból már megint hülyét csinált Orbaneszku. Mostantól Kálmán Olga jókomcsi, be kell nyalni neki.
Szegény állatai ha csak egy napot is kihagynak, akkor nincsenek tájékoztatva arról, hogy a 3/3-asokat ezentúl meg kell védeni mert fideszesek, a komcsi kémeket meg kell védeni mert államtitkárok lettek, az AVH-t nem szabad szidni, mert a sváb migráns báyer nagyfaterja is az volt.

Szegény fidióta aljanépség másr megint tök hülyén bámul ki a fejéböl, s csak azért nincs tudathasadásuk, mert náluk olyan, hogy tudat sose volt. Igaz, aki fideszes, annak olyan nem is kellett sose.

FOLYTASSUK!

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.22. 10:13:14

@high up!: nem csinál, már hülyék alapból

n3spr3ss0 2016.12.22. 10:51:43

@anyadmajma: Tehát csak az a magyar,és nem hazaáruló,aki hülye.

evribáditésön 2016.12.22. 11:30:52

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Kálmán Olgával és nélküle!

HorseFucker 2016.12.22. 15:00:50

@Legeslegalja: Baszd meg a kurva anyád a ravatalán fidess-es bérgeci !

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.22. 19:08:45

@high up!:

A felvetést se értem.

Kálmán Olgit éppen a ballib blogok magasztalják Simicskával együtt, és jelenleg az ATV-t, és a Hitgyülit fikázzák parancsra a közismert ballib seggnyalók.

Kálmán Olgién speciel akkor se nézném, ha kikötöznének elé.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.22. 19:09:34

@HorseFucker:

A hírhamisító indexes köcsögökről ki kell mondani, hogy hírhamisítók, mert különben azt hiszik véletlen, hogy nem azok.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.22. 21:31:16

@Legeslegalja: dehogynem néznéd, sőt magasztalnád is ha beállna közétek.
Na muti azokat a fikázásokat és magasztalásokat amikről fröcsögsz "elvtárs" linket!
A hírhamisítás pedig a tv-d specialitása mint már annyiszor papírt kaptak róla :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.22. 21:32:24

@Legeslegalja: egyébként jó a nicknév, jól illik hozzátok ;)
süti beállítások módosítása